Két további büntetőeljárás is folyamatban van ellene

2021.03.11. 09:08

Pórul járt a többszörösen büntetett tolvaj

A Szegedi Járási Ügyészség indítványozta a letartóztatását annak a fiatal férfinak, aki a múlt vasárnap egy szegedi társasházba illetve annak két lakásába is megpróbált betörni.

delmagyar.hu

20200223 Székesfehérvár Illusztráció Lakás megfigyelés, lakásbetörés, lépcsőházi postaláda ürítés, lakás megjelölés Fotó: Fehér Gábor FG Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Fehér Gábor (Illusztráció/archív fotó)

A tolvaj megpróbálta felfeszíteni a lakóház alagsori közös helyiségének bejáratát, azért, hogy az ott található értékeket ellophassa. Miután ott nem járt sikerrel, felmászott az ingatlan egyik első emeleti lakásának erkélyére, ahol az ajtót eltakaró műanyag redőnyt egy fémcsővel feszegette, de a lakásba itt sem jutott be. Ezután tovább mászott egy második emeleti erkélyre. Itt sikerrel felfeszítette a redőnyt, betörte az erkélyajtó üvegét és a lakásba is bejutott, őt azonban a helyszínre kiérkező rendőrök elfogták.

A három rendbeli lopás bűntettének kísérlete miatt folyamatban lévő eljárásban az ügyészség a szökés-elrejtőzés tényére és veszélyére, valamint a bűnismétlés veszélyére tekintettel indítványozta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését. A többszörösen büntetett előéletű gyanúsított ugyanis elfogását megelőzően a rendőrök elől megpróbált megszökni, illetve vele szemben két további büntetőeljárás is folyamatban van.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a tegnap megtartott ülésén az ügyészi indítvánnyal egyezően, egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. Végzése az ellene bejelentett védelmi fellebbezés folytán nem vált véglegessé – közölte Kopasz Zsolt, főügyész.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában