#Koronavírus hírek

2021.04.06. 13:38

Üllési vendéglátóhelyen intézkedett a rendőrség – a mosdóban bújkált az egyik vendég

A rendőrök 3949 emberrel szemben intézkedtek a hosszú hétvégén a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt – közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a keddi online sajtótájékoztatón.

delmagyar.hu

Kiss Róbert alezredes ismertette: a hosszú hétvégén közterületen 3851, tömegközlekedési eszközökön és azok várakozóhelyein 68, kereskedelmi üzletekben és bevásárlóközpontokban pedig 30 emberrel szemben léptek fel a rendőrök a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt.

Tájékoztatása szerint ezzel 47 223-ra nőtt a maszkviselési szabályok megsértése miatt indított intézkedések száma az erről szóló kormányrendelet hatályba lépése óta.

Beszámolt arról, hogy a hosszú hétvégén sokan választották kikapcsolódásképp a parkokat, zöldterületeket. Múlt pénteken a főváros I. kerületében a Filozófusok kertjében kellett intézkedniük, ahol fiatalok nagy számban gyűltek össze maszk nélkül. Összesen 18 emberrel szemben intézkedtek szabálysértés miatt.

A boltokra, szálláshelyekre és szabadidős létesítményekre vonatkozó szabályok megszegése miatti intézkedések közül eddig 313 esetben az üzemeltető vagy a tulajdonos mulasztása volt megállapítható, 719-ben pedig az üzletek korlátozott nyitvatartására, illetve az üzletekben tartózkodásra vonatkozó szabályokat nem tartották be.

A hosszú hétvégén Győr-Moson-Sopron megyében egy gönyűi virágbolt ideiglenes bezáratásáról döntött a rendőrség, mert ott nem tartották be a védelmi intézkedéseket.

A Bács-Kiskun megyei Akasztón és a Pest megyei Maglódon egy-egy sörözőnél, Budapesten a Lánchíd utcában, továbbá

a Csongrád megyei Üllésen kellett vendéglátóhelyekkel összefüggésben intézkedniük, mert nem tartották be a védelmi intézkedéseket. Utóbbi helyszínen egy vendég a mosdóban próbált elbújni a rendőrök elől

- mondta az alezredes, aki szerint összesen 16 vendéggel és két üzemeltetővel szemben volt szükség rendőri intézkedésre és három vendéglátóhelyet zárattak be ideiglenesen a hosszú hétvégén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában