Nem szólt a hiányosságokról

2021.05.14. 09:42

Elítélték a mélygarázs építésénél hibázó műszaki ellenőrt

Az ügyészi indítványnak megfelelően, jogerősen 300 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla azt a férfit, aki egy debreceni mélygarázs építésénél műszaki ellenőrként észlelte a kivitelezési munkálatok hiányosságait, azonban erről nem értesítette megbízóját – tájékoztatta a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-t.

delmagyar.hu

Nagyné Günther Ágnes közölte, a táblabíróság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségében mondta ki bűnösnek a vádlottat.

A férfi 2016-ban az építtetővel kötött megbízási szerződés alapján műszaki ellenőri feladatokat látott el egy debreceni építkezésen, ahol az építési területtel határos ingatlan partfalának megtámasztására szolgáló cölöpsort kiviteli terv és a férfi értesítése nélkül építtette fel az építésvezető.

Miután a vádlott tudomást szerzett a szakszerűtlen kivitelezési munkálatról, a rá vonatkozó foglalkozási szabályt megszegve, nem értesítette a megbízóját.

Ez a mulasztása is közrehatott abban, hogy az oszlopsor később ledőlt, és a megtámasztás nélkül maradt szomszédos ház egy része összeomlott. A fal leomlásakor az épületben ketten tartózkodtak; nem sérültek meg, életük és testi épségük azonban közvetlen veszélybe került.

Címkék#Szeged
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában