A megyei tűzoltóknak mozgalmas volt a hétvégéjük

2021.07.12. 08:48

Egy tucat helyszínre riasztották a tűzoltókat

Egy hektáros területen égett a száraz avar szombaton kora délután Öttömös külterületén.

delmagyar.hu

2020.02.26 Szeged Katasztrófavédelem Szabadidejében sokat sportol, a legszívesebben kosárlabdázik. Érdekli a fotózás, szenvedélyesen gyűjti a különleges objektíveket. Leginkább a természetfotózás érdekli, szívesen fotózza a vadon élő állatokat. Ő Miklós Máté, a szegedi laktanya egyik új tűzoltója Képen: Miklós Máté tűzoltó őrmester Fotó: Török János TJ Délmagyarország - DM

Fotó: Török János

A szegedi és a kiskunhalasi hivatásos, valamint a mórahalmi önkéntes tűzoltók közös erővel oltották el a lángokat. Pár órával később pedig Makón, az Igási út mellett égett a betakarítás előtt álló gabona, a tűz egy hektáros területet érintett. A makói, a szegedi, a hódmezővásárhelyi és a mezőkovácsházi tűzoltók végezték el az oltást.

A gyors beavatkozásoknak köszönhetően a tűz nem terjedt át a környezetére, személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Szombaton nyolc műszaki mentést is végeztek a tűzoltók Csongrád-Csanád megye területén. Lehasadt faágaknál és kidőlt fáknál avatkoztak be az egységek. Szegedről, Csongrádról, Zákányszékről és Szentesről is érkezett lakossági bejelentés. A beavatkozásokat minden esetben rövid idő alatt elvégezték az egységek, személyi sérülés sehol sem történt.

A gyalogosok forgalmát is akadályozta az a nagy méretű faág, amely Hódmezővásárhelyen, a Rákóczi utcában hasadt a járdára.

Vasárnap reggel érkezett a lakossági bejelentés, a műszaki mentést a város hivatásos egysége rövid idő alatt elvégezte. Az esti órákban pedig Mórahalmon dőlt az úttestre egy fa, a mentést a mórahalmi önkéntes tűzoltók végezték el. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Egy idős férfi elesett a lakásában vasárnap reggel Szegeden, önerejéből nem tudott ajtót nyitni.

A tűzoltók nyitották fel a lezárt, második emeleti lakást, majd a helyszínt átadták a mentők munkatársainak.

Forgalmi lámpának ütközött egy autós vasárnap délelőtt Szegeden, a Sajka utcában. A város tűzoltói áramtalanították a járművet, a mentők a sofőrt kórházba szállították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában