Ittasan okozott balesetet, majd elhajtott

2021.07.12. 08:57

Hiába kérték, nem hívott mentőt

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a három férfival szemben, akik segítségnyújtás nélkül hagyták el az általuk okozott baleset helyszínét.

delmagyar.hu

A vádirat szerint 2019. január 30-án, a kora esti órákban a vádlott, hosszabb italozást követően két utasával autóba ült. A járművet vezető férfit korábban már két alkalommal is elítélte a bíróság ittas járművezetés miatt, s ennek okán vezetői engedélyét is bevonták. Az egyik megyebeli falu határában, egy mellékúton a vádlott a megengedettnél nagyobb sebességgel hajtott és ittassága folytán nem vette észre az előtte szabályosan haladó, kanyarodáshoz készülő személygépjárművet, ezért annak hátuljának nekihajtott.

Az ütközés következtében a vétlen sofőr és utasa járművükkel lesodródtak az útról, és a szántóföldön álltak meg. Ezt látva a vádlott megállt, majd a sértettek autójához odament. A balesetben könnyebb sérüléseket szenvedett, de vérző sértettek kérdésére segítséget kértek tőle, ő azonban szó nélkül visszaszállt autójába, és a helyszínről társaival együtt segítségnyújtás nélkül elhajtott.

Az ütközés során a vádlott valamint egyik utasa és a sértettek is 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek el.

A vádlottat a járási ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével valamint a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett segítségnyújtás elmulasztásnak bűntettével, míg társait segítségnyújtás elmulasztásának vétségével vádolja.

A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni – közölte Törő Sándor főügyész-helyettes.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában