140 ezren lépték át a határt a megyében

2021.08.01. 19:00

12 órát is várakoztak a hétvégén a határon

Csütörtök óta folyamatos a várakozás a Röszke autópálya-határátkelőhelyen. A szolgálatot teljesítő rendőrök vasárnap hűtött ásványvizet osztottak a sorban álló utasoknak.

delmagyar.hu

Fotó: Police.hu

Fotó: Police.hu

A mögöttünk álló hétvége rendkívül forgalmas volt a déli határszakaszon. A határforgalommal kapcsolatos közösségi csoportokban többen 10-12 órás várakozásról számoltak be. Nagyjából ennyi időre volt szükség szombaton ahhoz, hogy Szerbiából átjussanak Magyarországra a Horgos-Röszke autópálya-átkelőn, de fordított irányba sem volt rózsás a helyzet, hiszen legalább három órát kellett várakozni.

Szombaton a megyében Szerbiából és Romániából ki és belépő utasok száma megközelítette a 140 ezret.

Vasárnapra valamivel mérsékelődött a forgalom: délutánra a személygépkocsival Szerbiába tartóknak öt, az onnan érkezőknek négy órát kellett vesztegelniük. Az autópálya-határátkelőhely belépőoldalán az autóbusszal érkezőknek négyórás volt a várakozás.

Fotó: Police.hu

A Röszke Autópálya-határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő rendőrök vasárnap hűtött ásványvizet osztottak a sorban álló utasoknak.

A magyar rendőség arról is beszámolt, hogy az átkelőhelyet a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság teljes kapacitáson működteti: 9-9 sávon halad a forgalom az országból ki és be. Mégis azt javasolják, hogy aki teheti, válassza a kisebb határátkelőket, ahol kevesebb várakozással kell számolni.

Indulás előtt most kifejezetten érdemes tájékozódni a határok pillanatnyi forgalmáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában