Országos Mentőszolgálat

2021.08.02. 11:18

Nyolc perc után sikerült újraéleszteni egy makói férfit

Mellkasi fájdalomra panaszkodott, majd összeesett, a mentők élesztették újra.

delmagyar.hu

Budapest, 2013. oktber 25. jralesztsi fantom a Testnevelsi Egyetemen megrendezett jralesztsi Guinness-rekordksrleten 2013. oktber 25-n. Az egyszerre, egy helyen vgrehajtott jraleszts rekordksrletn tbb mint ktszz budapesti s negyven szombathelyi kzpiskols sajttotta el a reanimci fogsait az Egszsggyrt Felels llamtitkrsg kezdemnyezsre, az Egszsgkommunikcis Kzpont, Orszgos Mentszolglat, Szombathely vrosa s a Semmelweis Orvostudomnyi Egyetem kzremkdsvel. MTI Fot: Mohai Balzs

Forrás: DM/Illusztráció

Fotó: MTI/MTVA

– Rosszul érezte magát hétvégén az a 60 év körüli férfi, aki felesége és fia közeli munkahelyére sétált be segítséget kérni. A portához érve, épp csak beszámolt a mellkasi panaszokról, rögtön összeesett. Az ott dolgozók a mentők gyors segítségét kérték, majd rutinos mentésirányítónk utasításai szerint megvizsgálták a beteget, aki nem lélegzett. Azonnal a legközelebbi esetkocsi indult segítségül, miközben a helyszínen levők megkezdték az újraélesztést, a telefonon kapott instrukciók alapján. Bajtársaink perceken belül megérkeztek és emelt szinten küzdöttek tovább a férfi életéért, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően, a nyolcadik percben sikerre vezetett. A férfit, végül stabil állapotban szállíthatták kórházba bajtársaink. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk – írták az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában