Balesetből kevesebb történt

2021.08.17. 11:28

Több halálos baleset történt megyénkben, mint tavaly ilyenkor

Kilencvenkilenc közlekedési baleset történt az idei első negyedévben Csongrád-Csanád megyében. Ez jóval kevesebb, mint az előző év azonos időszakában. A szakemberek szerint még mindig a koronavírus-járvány miatt van kevesebb baleset.

Suki Zoltán

A vásárhelyi balesetben tavasszal egy ember vesztette életét. Fotók: Donka Ferenc

A helyszínen meghalt egy ember, amikor autójával frontálisan ütközött egy másik kocsival Hódmezővásárhelyen még május 4-én. A másik autó vezetője és utasa is megsérült. Ez csak az egyik volt abból a négy halálos balesetből, amelyik az idei első negyedévben történt Csongrád-Csanád megyében. A Központi Statisztikai hivatal adataiból az is kiderül, hogy összesen kevesebb közlekedési baleset történt idén az első három hónapban, mint egy évvel korábban ugyanabban az időszakban.

Ebben a negyedévben összesen 99 balesetet jelentettek. Ebből 25 olyan volt, amelyikben valaki súlyosan, 70 pedig olyan, amelyikben könnyebben sérültek meg a járművek utasai.

Tavaly viszont sokkal rosszabbak voltak a számok. Januártól márciusig akkor 123 olyan baleset történt, amelyikben meg is sérült valaki. Ezekből kettő volt halálos kimenetelű. Súlyos sérüléseket 49 esetnél jelentettek, könnyebbet pedig 72-nél.

A vásárhelyi balesetben tavasszal egy ember vesztette életét. Fotók: Donka Ferenc

A szakemberek szerint részben a járvánnyal összefüggésben 2020 I. negyedévétől minden negyedévben kevesebb személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt Csongrád-Csanád megye útjain az egy évvel korábbihoz viszonyítva.

Az idei első negyedévben 8 balesetnél, az összes baleset 8 százalékánál derült ki, hogy az autó vezetője alkoholt ivott, mielőtt volán mögé ült.

A csökkenés egyébként országosan is jellemző. Magyarországon 2021 I. negyedévében összesen 2475 személysérüléses baleset történt, ami 14 százalékkal kevesebb, mint az előző év azonos időszakában. A balesetek száma – Tolna megyén kívül, ahol 18 százalékkal emelkedett – minden megyében, valamint a fővárosban is csökkent, a legnagyobb mértékben Nógrád megyében.

Az ország útjain idén az első három hónapban összesen 3248-an sérültek meg, és 92-en életüket vesztették. Az idei első negyedévben 25 súlyos sérüléssel járó baleset történt.

Az idei első negyedévben 8 balesetnél, az összes eset 8 százalékánál derült ki, hogy az autó vezetője alkoholt ivott, mielőtt volán mögé ült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában