A kislány édesanyja elhunyt, ezután kezdődött minden

2021.08.12. 18:24

Verte, nem fürdette és télen nem fűtött 9 éves lányára egy vásárhelyi férfi

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki felesége halálát követően éveken keresztül okozott súlyos traumát gyermekének.

delmagyar.hu

Forrás: Illusztráció/Pixabay

A vádirat szerint a vádlott feleségének 2016-ban bekövetkezett halálát követően egyedül nevelte az akkor 9 éves kislányát. A 2020. tavaszáig tartó időszakban a vádlott súlyosan elhanyagolta a kiskorú nevelését és gondozását, többek között úgy, hogy nem gondoskodott a gyermek megfelelő személyes higiéniájáról, ruházkodásáról, valamint az általuk lakott ingatlan tisztántartásáról, illetőleg télen annak felfűtéséről. – írja a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség közleményében.

Tette a vádlott mindezt annak ellenére, hogy rendszeresen kaptak adományként ruhákat, melyek azonban többnyire az ingatlanban maradtak csomagolatlanul.

A kiskorú nem tisztálkodott rendszeresen, az iskolában is piszkosan, ápolatlanul jelent meg. Rendszeresen előfordult, hogy heteken át ugyanazt a ruhát hordta, ugyanazt a fehérneműt viselte. Ezt az állapotot észlelve az iskolában tisztálkodási lehetőséget biztosítottak számára, ahol letusolhatott, hajat moshatott. Az iskolában a tanárok és az osztálytársak tisztálkodási eszközöket, ruhákat, fehérneműket gyűjtöttek a kislánynak, próbálva így pótolni azt a kötelezettséget, amelyet a vádlott elmulasztott.

Fentieken túlmenően a férfi érzelmileg is elhanyagolta a gyermekét, egyáltalán nem segített neki feldolgozni édesanyja halálát. Mindezt még meg is nehezítette oly módon, hogy rendszeresen ok nélkül kiabált és veszekedett a sértettel, valamint hetente több alkalommal tettleg is bántalmazta.

A bántalmazások során tenyérrel arcon ütötte, több alkalommal nadrágszíjjal is elverte a gyermekét. A bántalmazások során előfordult, hogy 8 napon belül gyógyuló és egyéb látható sérülései keletkeztek a kislánynak, az ütések

okozta fájdalom mellett.

A vádirat szerint a vádlott a kislánnyal szemben tanúsított fizikai és lelki magatartásával, a sértett teljes elhanyagolásával és bántalmazásával a kiskorú gyermeke nevelésére, felügyeletére és gondozására vonatkozó kötelezettségét súlyosan megszegte, ezzel súlyos mértékben veszélyeztette a gyermek testi, értelmi, érzelmi és erkölcsi fejlődését.

A járási ügyészség a vádlottat kiskorú veszélyeztetésének bűntettével, valamint könnyű testi sértés vétségével, becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában