Csongrád-Csanád megye

2021.09.11. 08:23

69 határsértőt tartóztattak fel az éjjel – olvasónk is panaszkodott

Öt csoportban összesen 69 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök az éjjel Csongrád-Csanád megyében.

delmagyar.hu

Forrás: Illusztráció

Fotó: Police.hu

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei szeptember 10-én 23 óra 15 Ásotthalom külterületén egy csoportban 10 határsértőt tartóztattak fel. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szíriai állampolgároknak vallották magukat.

 

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a Nagylak Határrendészeti Kirendeltség járőrei a honvédekkel és az ásotthalmi mezőőrökkel együttműködve szeptember 11-én 0 óra 10 perckor, 0 óra 15 perckor, 0 óra 45 perckor Apátfalva és Ásotthalom külterületein, további három csoportban 47 határsértőt tartóztattak fel.

Ellenőrzésük során a csoport tagjai közül szíriai, afgán, pakisztáni és bangladesi állampolgároknak vallották magukat.

A Makói Rendőrkapitányság járőrei 4 óra 55 perckor Ruzsa belterületén igazoltatás alá akartak vonni egy magyar honosságú Mercedes ML 320 típusú városi terepjáró vezetőjét. A jármű megállását követően abból a vezetője kiugrott, és a közeli lakóingatlanok kapuit átugorva elmenekült. Az egyenruhások a SUV utasterében 12 határsértőt találtak. A migránsok szíriai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően az éjszaka során egyikük sem tudta igazolni. Az elmenekült sofőr felkutatása folyamatban van.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett gyanúja miatt indított eljárás.

Egy olvasónk levélben panaszkodott arról, hogy Szegeden Hattyas és Gyálarét között többször találkozott migránsokkal, az eldobált szemétből arra következtetett, hogy ismét tömegesen érkeznek a zöldhatáron át, azt is megjegyezte, hogy éjszakánként újból hallják az autósokat, akik feltehetően őket fuvarozzák.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában