Kék hírek

2021.09.20. 08:38

Gyálarétnél fogtak el 20 migránst a rendőrök

Csaknem 160 illegális bevándorlóval volt dolguk a rendőröknek péntek estétől vasárnap kora délutánig – derül ki a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság közleményeiből.

Munkatársunktól

Nem csökken a migrációs nyomás a déli határszakaszon. Fotó: Török János

Fotó: Török János

A rendőrség oldalán azt írták, hogy megint több csoportban találtak a migránsokra. Vasárnap kora hajnalban például 9 illegális migránst tartóztattak fel Ásotthalom külterületén, majd pár perccel később Gyálaréten egy másik, 20 főből álló csoportot tartóztattak fel. A csoportok tagjai szír állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni, így visszakísérték őket a biztonsági határzárhoz. Makón pedig egy 25 fős csoportot állítottak meg. Ezek a férfiak bangladesi állampolgárnak mondták magukat, azonban papírjaik nekik sem voltak.

Nem csökken a migrációs nyomás a déli határszakaszon. Fotó: Török János

Közben megnyílt szombaton Számosz szigetén Görögországban az első zárt befogadótábor, amely 3000 ember befogadására alkalmas. A hivatalosan „ellen­őrzött hozzáférésű, zárt központnak” nevezett létesítmény részben uniós forrásból épült. Mintegy 5 kilométerre fekszik az egykori ideiglenes befogadóközponttól és a sziget településeitől, és magas, szögesdróttal szegélyezett drótkerítés veszi körül.

A görög kormány foglalkozik a migráció kérdésével, ahogyan azt megígértük a választóknak – jelentette ki Nótisz Mitarákisz migrációügyi miniszter. Szerinte az új táborban az ott lévők jó körülmények között élhetnek. Ők 8 és 20 óra között elhagyhatják a létesítményt, azok jelentenek kivételt, akiknek a menedékkérelmét már elbírálták és elutasították, és akiknek vissza kell térniük Törökországba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában