Rengeteg anyagi kárt okozott

2021.10.18. 13:20

Bíróság előtt a férfi, aki éveken keresztül firkált össze szegedi épületeket

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli fiatal férfival szemben, aki 2018. év eleje és 2020. márciusa közötti időszakban Szeged belterületén közel 30 társasházat és egyéb más épületet fújt le festékszóróval.

delmagyar.hu

20191223 Szeged Széchenyi tér Bíróság épülete Fotó Török János Délmagyarország DM

Fotó: Török János

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség közleményében azt írta, hogy a vádirat szerint a vádlott 2018. elejétől 2020. március 25. napjáig festékszóróval „BUD” feliratot fújt jellemzően társasházak falára. Mindezeken túlmenően előfordult, hogy garázsajtókat, üvegablakokat, lépcsőházi falakat, átjárókat, boltok ajtajait és egy bankbejáratot is lefújt hasonló módszerrel és felirattal. A vádlott által a sértetteknek okozott kár 500 és 175.000.-Ft között mozgott alkalmanként.

A járási ügyészség a vádlottat 30 rendbeli falfirka elhelyezésével elkövetett rongálás vétségével vádolja. Az ügyészség indítványozta, hogy gyorsított eljárás keretében, büntetővégzés meghozatalával közérdekű munka büntetést szabjon ki a bíróság a vádlottal szemben. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában