Nem úgy alakult minden, ahogy szerette volna

2021.10.22. 09:23

Szegedi bank felgyújtásával fenyegetőzött egy férfi

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki idén nyáron, Szegeden, egy üzlethelyiségeknek valamint lakásoknak is otthont adó társasházban lévő bank felgyújtásával fenyegetőzött.

delmagyar.hu

20200617 Szeged Ügyészség épülete a Stefánián. Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség közleményében azt írja, hogy a vádirat szerint a férfi augusztus 3-án délelőtt megjelent a belvárosi bankfiókban, ügyintézés céljából. Amikor kérdésére vele az ügyintéző közölte a bankkártya-igénylés menetét, az azzal kapcsolatos átfutási időt illetve költségeket, a vádlott felemelt hangon, azonnal és ingyenesen követelt kártyát magának, majd az pénzintézetet szidalmazva, dühöngve hagyta el a fiókot.

Másnap már a reggeli órákban visszatért, és újra közölte egy ügyintézővel, hogy rögtön bankkártyát akar kapni, arra az esetre pedig, ha ez nem történne meg, azt helyezte kilátásba, hogy „fellocsol mindent benzinnel és az alkalmazottakra gyújtja az épületet”.

Hogy szavainak hitelt adjon, valótlanul azt is állította, hogy ő már börtönviselt, illetve kifejtette, hogy már előző nap is egy vascsővel kellett volna megverni az ügyintézőket, hogy kérését teljesítsék.

A banki alkalmazott félelmében a pánikgomb megnyomásával értesítette a rendőrséget, majd az ügyféltérben leültette és kérése teljesítésének ürügyén várakozásra kérte fel a vádlottat. A rendőrség kiérkező járőrei végül a férfit a fiókban igazoltatták, majd onnan előállították.A járási ügyészség az elkövetővel szemben közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt emelt vádat, melyet az követ el, aki a köznyugalom megzavarására alkalmas olyan valótlan tényt állít, híresztel, vagy azt a látszatot kelti, hogy közveszéllyel járó esemény bekövetkezése fenyeget. E bűncselekmény három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A korábban letartóztatásban, majd a vádemeléskor szabadlábon lévő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában