Katasztrófavédelem - Ónos eső

2021.12.28. 06:54

305 beavatkozás az ónos eső miatt

delmagyar.hu

Fotó: TÓTH IMRE

A tegnapi ónos eső miatt a tűzoltókat összesen 305 helyszínre riasztották. A legtöbb munkát a jég súlyától kidőlt fák, letört ágak adták a tűzoltóknak. Utakra, kerítésekre, elektromos vezetékekre, autókra, házakra és vasúti sínekre dőltek az ónos esőtől leszakadt faágak, amelyeket a tűzoltóknak kellett eltávolítaniuk. A beavatkozások kétharmadára Csongrád-Csanád megyében, egyharmadára pedig Békés megyében volt szükség. A tűzoltóknak a legtöbb munkája Szegeden, Hódmezővásárhelyen, Makón, Békéscsabán, Orosházán és Tótkomlóson volt.

A tűzoltók nyolc árokba csúszott és öt elakadt járműnél is beavatkoztak.

 

Az elektromos vezetékekre dőlt fák miatt átmenetileg több ezer fogyasztónál szünetelt az áramszolgáltatás, ezeket a szolgáltató helyreállította, amint a tűzoltók megtisztították a sérült vezetékek, trafók környezetét a veszélyesen megdőlt ágaktól.

 

Tegnap este háromnegyed tizenegykor visszavonták az ónos eső miatt kiadott meteorológiai riasztást, azonban az előrejelzések szerint a mai nap is várható riasztás ónos eső miatt.

 

Az autósok indulás előtt nézzék meg a https://met.hu/ oldalon, hogy van-e érvényben meteorológiai riasztás és ennek megfelelően tervezzék meg az útjukat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában