Vádemelés

2021.12.01. 09:14

Bombával fenyegetőzött, tanácsokat adott a rendőröknek

Vádat emeltek a férfi ellen, aki augusztusban azt állította, bombát rejtett el egy szegedi bevásárló központban. Háromszor hívta a segélyhívót, tanácsokat is adott a rendőröknek a kereséshez.

Munkatársunktól

Forrás: Police.hu/Archív

A vádirat szerint a vádlott először 2021. augusztus 18. napján délután 4 órakor telefonált a 112-re és közölte: „10 perce van, hogy elmondja a felettesének, bomba van a bevásárlóközpontban”.

A telefonban a vádlott azt is állította, hogy a bomba éles és egy órát ad a megtalálásra, majd közölte a pontos címet is.

Egy bő fél óra múlva a férfi ismét felhívta a segélyhívót és közölte, hogy a kimenekítéstől számított 3 és fél órát ad a bomba megtalálására, majd arra is hivatkozott, hogy lesz még pár ilyen.

Újabb fél óra elteltével a vádlott ismételten telefonált és kifogásolta, hogy nagyon lassúak a rendőrök, látja őket és vessenek be drónt is a keresésben amellett, hogy nála egyébként pisztoly is van.

A férfi fenyegetése a köznyugalmat súlyosan megzavarta, a bevásárló központot több száz embernek el kellett hagynia. Az épületben bombát nem találtak. A járási ügyészség a vádlottal szemben köznyugalmat súlyosan megzavaró közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt emelt vádat. A vádemeléskor letartóztatásban levő férfi bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni – közölte Kopasz Zsolt főügyész.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában