Helyi kék hírek

2021.12.15. 13:04

Eredményesen zárult a kéthónapos magyar-cseh közös határőrizeti tevékenység

Búcsúzik hazánktól a Cseh Köztársaság 50 fős rendőrségi különítménye.

délmagyar.hu

Forrás: Police.hu

2021. október 15-től a V4 tagállamok határrendészeti együttműködésének keretében 50 cseh rendőr teljesített szolgálatot Magyarországon. A déli határ védelmének segítése érdekében hazánkba érkezett külföldi kollégák a két hónap alatt a magyar rendőrökkel közösen láttak el határőrizeti feladatokat, amiben 18 szolgálati gépkocsijuk – köztük hőkamerás is – segítséget nyújtott.

A cseh kontingens a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Szeged és a Kiszombor Határrendészeti Kirendeltség illetékességi területén teljesített szolgálatot. A két hónap alatt összesen 777 esetben volt eredményes a közös járőrözés. Ezen időszak alatt több mint hatezer főt fogtak el illegális migráció miatt. Az esetek között volt több kiemelt jelentőségű is.

Forrás: Police.hu

A sikeres együttműködés utolsó mozzanata 2021. december 14-én délelőtt volt a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság objektumában, ahol az elmúlt két hónap értékelésére, majd a cseh kontingens búcsúztatására került sor.

A cseh kollégáktól búcsúzó dr. Kuczik János Zoltán r. vezérőrnagy, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes eredményesnek értékelte a közös határvédelmi feladatok végrehajtását. Mint hangsúlyozta, az együttműködés célja az volt, hogy hatékony választ adjunk az illegális migrációra, vagyis erős határőrizetet. Az elmúlt két hónap közös szolgálatairól úgy beszélt, mint az elkötelezettség, a hivatástudat és az együttműködés kiváló példájáról. Elmondta, hogy a cseh kollégák minden szolgálatban lelkesen, szakmailag felkészülten és dinamikusan dolgoztak, amit az illegális migránsokkal szembeni intézkedések számai is alátámasztottak. Úgy értékelte, hogy mindkét fél számára nagyon hasznos volt ez a két hónap, hiszen tudtunk egymástól tanulni. Külföldi kollégáitól úgy búcsúzott, hogy 2022-ben is számít a segítségükre és a támogatásukra.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában