Szegedi hírek

2022.01.21. 12:44

50 kilométeren keresztül menekült, rendőrautónak tolatott, végül bilincset kapott - Videó

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája – nem végleges döntésével – egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit hivatalos személy elleni erőszak elkövetésével gyanúsítanak.

A kép illusztráció. Fotó: Horváth Balázs

A Szegedi Törvényszék információi alapján január 18-án kora délután Soltvadkerten a rendőrök – megkülönböztető fény- és hangjelzés együttes használatával – közúti ellenőrzést kezdeményeztek, azonban a gyanúsított a rendőri jelzés ellenére autójával nem állt meg, és elhajtott a helyszínről.

A gyanúsított menekülése során több KRESZ szabályt megszegett és más gépjárművezetőket is veszélyeztetett. 

Csaknem 50 kilométeren keresztül menekült autójával az őt igazoltatni próbáló rendőrök elől.

A férfi néhol 170-180 km/óra körüli sebességgel közlekedve rátért az 54-es számú főútra, ahol megpróbált leszorítani az útról az üldözésébe bekapcsolódó több rendőrautót, akik a balesetet csak úgy tudták elkerülni, hogy lehúzódtak a gyanúsított gépjárműve elől.

A rendőrök végül az M5-ös autópálya felhajtójánál lévő körforgalmat lezárva kényszerítették megállításra az elkövetőt. Ekkor az intézkedő rendőrök felszólították a férfit, hogy szálljon ki a gépjárműből, amire a gyanúsított hátramenetben elindult és a mögötte egy méter távolságra megálló szolgálati autó jobb elejének ütközött. A férfi ezt követően is ellenállt a rendőri intézkedésnek, akit csak testi kényszer alkalmazásával tudtak megbilincselni.

Az elsőfokon eljárt nyomozási bíró döntésében kifejtette, hogy a gyanúsított büntetett előéletű, ezért esetében megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén ismét szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követne el, valamint esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye is.

 

A bíróság szerint a gyanúsított esetében a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelése szükséges volt, mivel a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok egyéb módon nem érhetőek el.

 

A bíróság végzése ellen a védő és a gyanúsított fellebbezést jelentett be, ezért az nem vált véglegessé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában