Kék hírek

2022.01.04. 07:31

Ezernél is több határsértő próbált hazánkba jutni egy hét alatt

Török, afgán, szír, szomáliai, marokkói, egyiptomi és tunéziai is volt azok között, akiket egy nap alatt tartóztattak fel megyénkben az egyenruhások. A rendőrségi összesítő szerint egy hét alatt 1381 migránst kísértek vissza a rendőrök a határzárhoz.

K. A. R.

A határzárhoz kísérik vissza az illegálisan érkezőket a rendőrök. Illusztráció: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Összesen 176 határsértőt tartóztattak fel hazánkban vasárnap az egyenruhások, ebből 107 migránst Csongrád-Csanád megyében, Ruzsa, Ásotthalom és Szeged közigazgatási területén fogtak el – ez derült ki a rendőrség hétfőn közzétett beszámolójából. Továbbá január 2-án Csongrád-Csanád és Bács-Kiskun megyében 69 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben. 

 

A migránsok török, afgán, szír, szomáliai, marokkói, egyiptomi és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. 

 

Hétfő hajnalban újabb csoportok érkeztek megyénkbe, összesen 95 migránst tartóztattak fel a rendőrök a katonákkal és a röszkei polgárőrökkel közösen. Ásotthalom, Öttömös és Szeged közigazgatási területén fogták fel az illegális bevándorlókat, akik szír, afgán és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, de személyazonosságukat ők sem tudták igazolni. 

 

A rendőrségi összesítésből kiderült az is, hogy az elmúlt héten az ország területén 1381 határsértőt tartóztattak fel és kísértek vissza, míg az ezt megelőző héten – december 20-tól 26-ig – a feltartóztatottak száma 1418 volt. Emellett az elmúlt héten a horvát, román, ukrán határnál és az ország belsejében elfogtak 18 határsértőt, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult, míg embercsempészés miatt 21 gyanúsított ellen indult eljárás. 

 

Eközben Hollik István, a Fi­­desz kommunikációs igazgatója videónyilatkozatában arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar baloldal bevándorláspárti, ezt bizonyítja, hogy a baloldal kiválasztott miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter többször is támadta a kormány és a Fidesz–KDNP bevándorlásellenes politikáját. Sőt, még ennél tovább is ment, hiszen azokat a vidéki embereket, akik ellenzik a bevándorlást, egyszerű, tudatlan és ostoba embernek nevezte – emelte ki. 

 

Hollik István a videóban megköszönte a magyar határt és a déli határkerítést védő katonák és rendőrök munkáját, szerinte nekik köszönhető, hogy Magyarország továbbra is biztonságos. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában