Szabadtéri tüzekből volt több

2022.01.17. 09:23

Három tűzeset és baleset is volt a megyében a hétvégén

delmagyar.hu

Forrás: Török János/archív fotó

Több hektáros területen égett a nádas, füves terület szombaton délután Szegednél. Hat hivatásos egység dolgozott a területen a lángok eloltásán, melyek veszélyeztették a közeli autópálya forgalmát is. A Több vízsugárral és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat a tűzoltók. Személyi sérülés nem történt. 

Két autó karambolozott szombaton Szentes és Fábiánsebestyén között, a 4642-es úton. A szentesi tűzoltók áramtalanították a járműveket, a balesetben ketten megsérültek. 

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy szegedi lakásban szombaton délután. A szegedi tűzoltók is méréseket végeztek a lakásban, a gázszolgáltató szakemberei a vízmelegítőt és a tűzhelyet a lakók biztonsága érdekében átmenetileg leválasztotta a hálózatról. Az érzékelőnek köszönhetően senki sem sérült meg. 

Egy beteg, idős nő lakásához riasztották a tűzoltókat szombaton. Hódmezővásárhelyen, egy első emeleti lakást kellett felnyitniuk a tűzoltóknak. Az asszony – rosszulléte miatt – magatehetetlenül feküdt a padlón. A tűzoltók létra és kéziszerszámok segítségével nyitották fel a lezárt lakást, majd a sérültet átadták a mentők munkatársainak.  

Vasárnap két szabadtéri tűzesetnél avatkoztak be a Csongrád-Csanád megyei tűzoltók. Először Sándorfalván égett a nádas egy hektáros területen, a tüzet a szegedi hivatásos, valamint a sándorfalvi önkéntes tűzoltók és a balástyai kutató-és mentőcsoport tagjai oltották el. Másodszor pedig Csanyteleknél gyulladt ki a száraz fű, mintegy ötezer négyzetméteren. Itt a csongrádi tűzoltók végezték el a beavatkozást, személyi sérülés egyik esetben sem történt – írják a megyei katasztrófavédők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában