Szegedi hírek

2022.01.26. 10:02

Ittasan ült traktorba, áthajtott valakin

Trágyakitolásra használt tolólapos traktorral fellökte a sértettet, akinek a ruhája beakadt a traktorba és 20 méteren át görgette, életveszélyes sérüléseket okozva neki.

delmagyar.hu

Forrás: Török János/Illusztráció

A vádirat szerint a vádlott segédmunkáskánt dolgozott egy megyebeli település felújítás alatt álló szarvasmarha telepén, vezetői engedéllyel nem rendelkezett és tilos volt számára a telepen levő munkagépek használata is. A vádlott ennek ellenére elhatározta, hogy az egyik istálló bontása során kidöntött téglaoszlopokat trágyakitolásra használt tolólapos traktorral távolít el. 

Ennek érdekében 2021. szeptember 24-én délután 3 óra körül, miután szeszes italt fogyasztott beült a telepen levő egyik traktorba, beindította, majd az épülethez hajtott. Ott a sértett feladata lett volna, hogy az oszlopot kötéllel a tolólaphoz rögzítse, azonban a vádlott ittasságából és a járművezetésben való járatlanságából adódóan a kuplungot rosszul engedte fel és a traktor hirtelen megindulva a tolólappal a sértettet fellökte. 

A vádlott ezen túlmenően rossz sebességi fokozatba is rakta a kézi gázkart, így a munkagépet visszalassítani nem lehetett, a traktor áthaladt a földön fekvő sértetten, akinek ruhája az alvázba beakadt. 

A vádlott ezután mintegy 20 méteren át görgette a traktor alatt fekvő sértettet a mellkasát összenyomva, majd a munkagép maga alá gyűrt egy kőművesállványt is, amely végül kitolta a sértettet. A vádlott csak úgy tudott végül megállni, hogy az épület egy részének ütközött.

 

A baleset következtében a sértettnek 8 napon túl gyógyuló sérülései keletkeztek, életveszélyes állapotba került.

A vádlottal szemben a járási ügyészség súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette, valamint jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni – közölte Kopasz Zsolt főügyész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában