A megbízó ismeretlen maradt

2022.01.21. 08:50

Kacifántos módon csempészték át a magyar határon a migránsokat

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a svájci férfival szemben, aki amint leszállított Ausztriába 8 illegális határátlépőt, azonnal fordult is vissza Csongrád-Csanád megyébe újabbakat felvenni.

delmagyar.hu

Illusztráció: Török János

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség közleményében azt írja, hogy a vádirat szerint a vádlott 2021. november 12. napján gépkocsijával az ismeretlenül maradt megbízója utasításai szerint Ruzsa térségébe hajtott, ahol a délelőtti órákban a kapott koordináták alapján felvett nyolc külföldit, akikkel Ausztria felé indult. 

A csempészett személyeket sikeresen leszállította az osztrák célállomásra, ahol telefonjával lefotózta őket, majd a róluk készült képet elküldte megbízójának. Az ekkor érkezett, újabb utasítások szerint visszafordult Magyarországra, és másnap éjjel már Üllés közelében vett fel járművébe újabb nyolc külföldit, akikkel szintén az osztrák határ felé indult. Elindulását röviddel követően azonban a rendőrség megállította és igazoltatta. 

 

Az intézkedés során a kocsiban talált külföldiek magukat afgán illetve török állampolgárnak vallották, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták. A férfi által korábban csempészett 8 főhöz hasonlóan őket is ismeretlen személy kísérte át a szerb-magyar zöldhatáron hazánk területére, mellyel a terhelt is tisztában volt. 

 

A vádlottat a járási ügyészség államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva, folytatólagosan elkövetett embercsempészés bűntette elkövetésével vádolja. 

A vádemeléskor letartóztatásban lévő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában