Figyelmetlenül hajtott a vasúti átjáróhoz

2022.01.24. 09:04

Letörte a sorompót és kidöntötte az oszlopot is

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki egy vasúti átjáróba hajtott figyelmetlenül és a félsorompó karját letörve az oszlopot is kidöntötte.

delmagyar.hu

Forrás: Szendi Péter/Illusztráció

A vádirat szerint a vádlott 2021. július 10. napján délután 3 óra körül közlekedett az általa vezetett autóval Csongrád külterületén. A férfi az egyik mellékutat keresztező vasúti átjáróhoz közelítve a megfelelő követési távolságot nem tartotta be és így nem vette észre, hogy az előtte levő autó lassít, ezért hirtelen fékezett és jobbra kormányozott, hogy az ütközést elkerülje. A manőver ellenére a vádlott a vasúti átjárót biztosító félsorompó karjának ütközve azt letörte illetve az oszlopot is kidöntötte. 

Az ütközés következtében a vasúti átjáró kezdete jelzőtábla, valamint a vádlott autójának kereke is kitört. A vádlott a cselekményével a vasúttársaságnak 166 ezer forint kárt okozott.

A vádlott a többszörös közlekedési szabályszegéseivel és az üzemi berendezés megrongálásával a vasúti közlekedésben résztvevők életét és testi épségét

gondatlanságból veszélyeztette.

A vádlottal szemben a járási ügyészség közlekedés biztonsága elleni gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat.

A férfi bűnösségéről a Csongrádi Járásbíróság fog dönteni – közölte Kopasz Zsolt főügyész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában