Tanácsok autósoknak

2022.01.22. 09:40

Ma sem árt óvatosan vezetni

Országszerte változó intenzitással havazik hajnal óta. Csongrád-Csanád megyében fehérek lettek az utak szombat reggelre virradóra, így most sem árt az óvatosság. A rendőrség több hasznos tanáccsal is ellátja ilyenkor az autósokat a biztonságos közlekedés érdekében.

delmagyar.hu

Illusztráció: Bencsik Ádám/ MW

Ezek a legfontosabb tudnivalók havas idő esetében:

 

 

  • Nagyobb követési távolságot tartva körültekintőbben, megfontoltabban kell vezetni! 

 

 

  • A száraz és jeges útszakaszok - akár egy településen belül is - hirtelen válthatják egymást, mely különös óvatosságot kíván!

 

 

  • A megfelelően megválasztott téli autógumikkal vészfékezés esetén jelentősen lerövidül a féktávolság!

 

 

  • Huzamosabb utazás esetén szükség lehet takaróra, melegebb ruhadarabokra, vontatókötélre, fagymentesítő zárolajozóra, elegendő mennyiségű élelmiszerre és italra, valamint üzemanyagra is!

 

 

  • Látni és látszani! A jól működő világítás és megfelelő öltözék a gyalogosoknál és kerékpárosoknál (feltűnő színű ruha, fényvisszaverő kiegészítők) életeket menthet! Fontos tudni, hogy mind kerékpáron, mind, gyalog lakott területen kívül, éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a láthatósági mellény!

 

 

  • Kulcsszavak ilyenkor: türelem, tolerancia, és körültekintő közlekedési magatartás.

 

…hogy mindenki hazaérjen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában