Kék hírek

2022.04.12. 20:15

Embercsempészt fogtak Mórahalomnál

A járműben rajta kívül további hat férfi utazott.

delmagyar.hu

Illusztráció:Nagy Norbert

Fotó: Nagy Norbert

A járőrök az osztrák rendőrökkel együttműködve 2022. március 12-én 16 óra 20 perckor Mórahalom külterületén ellenőriztek egy szlovák honosságú Skoda Octavia típusú személygépjárművet, amit egy 25 éves bosnyák állampolgárságú férfi vezetett. 

A járműben rajta kívül további hat férfi utazott. A csoport tagjai afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem jogszerű magyarországi tartózkodásukat sem tudták igazolni. Az egyenruhások a sofőrt előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően járnak el.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában