Helyi kék hírek

2022.04.04. 10:24

Szegedi házban termesztettek kannabiszt

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség letartóztatását indítványozta annak a magyar férfinak, aki szegedi házában termesztett kannabiszt, illetve annak az osztrák férfinak, aki 9 illegális határátlépőt csempészett.

delmagyar.hu

Illusztráció: police.hu

A megalapozott gyanú szerint az osztrák férfit 2022. április 1. napján reggel 6 óra körül a rendőrök röviddel azt követően igazoltatták Mórahalom külterületén, hogy az általa vezetett autóba vett fel 9 török állampolgárságú, a szerb-magyar határt illegálisan átlépő személyt. – írja közleményében a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség.

 

A több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.
 

A fenti cselekménnyel szinte egyidőben a szegedi rendőrök házkutatást tartottak egy helybeli ingatlanban és lefoglaltak 34 tő kannabiszt, másfél kilogrammm szárított növényt, a kábítószer termesztéséhez, adagolásához és értékesítéséhez szükséges eszközöket.

 Így a magyar férfi tartózkodási helyén lefoglaltak többek között speciális ventillátorokat, hőmérőket, digitális mérlegeket, vákumozó gépet, tápoldatokat. A kábítószer kereskedelem bűntette miatt indult nyomozásban a főügyészség az eljárás meghiúsításának, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.
 

Az ügyészi indítványoknak a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója helyt adott és elrendelte a két férfi letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában