Egy éjszaka alatt 80 illegális migránst tartóztattak fel

2022.05.25. 08:14

Ruzsán fogtak el egy román embercsempészt

A rendőrök az éjszaka folyamán elfogtak egy román embercsempészt, továbbá öt csoportban feltartóztattak 80 illegális migránst Csongrád-Csanád megyében.

delmagyar.hu

2020.12.22. Új rendőrautók átadása a Megyei Rendőrkapitányságon. Szfvár. Nagy Norbert. Fejér Megyei Hírlap.

Fotó: Nagy Norbert

A járőrök a mórahalmi mezőőrökkel együttműködve 2022. május 24-én 22 óra 25 perckor egy csoportban 31 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A magyar járőrök a cseh rendőrökkel együttműködve 2022. május 25-én 0 óra 45 perckor, 2 óra 40 perckor, 3 óra 30 perckor és 5 óra 05 perckor további négy csoportban 49 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom és Mórahalom külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír, afgán, tunéziai, líbiai és palesztin állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

A szegedi járőrök a cseh rendőrökkel együttműködve 2022. május 24-én 22 óra 30 perckor Ruzsa külterületén ellenőriztek egy román honosságú Skoda Octavia típusú személyautót. Az egyenruhások a gépkocsi utasterében kilenc határsértőt találtak, akik afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A sofőrt a rendőrök a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre előállították, ahol ellene embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás elszámoltatása folyamatban van.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.  A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában