Helyi kék hírek

2022.06.26. 09:40

163 határsértő mellett egy embercsempészt is elfogtak

Az egyenruhások a 23 éves ukrán férfit előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Delmagyar.hu

Fotós: Mirkó István

Fotós: Mirkó István

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség, a Kiszombor Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei a Polgárőrség Határvédelmi Tagozatával, az Újszentiváni Polgárőr Egyesülettel, az Újszegedi Polgárőr Egyesülettel, valamint az osztrák és cseh rendőrökkel együttműködve 2022. június 25-én 22 óra és június 26-án 6 óra között 163 illegális migránst tartóztattak fel Tiszasziget, Mórahalom, Ásotthalom és Szeged-Gyálarét külterületén. Ellenőrzésük során a csoportok tagjai szír, pakisztáni, afgán, tunéziai, és indiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

A Szegedi Rendőrkapitányság járőrei a polgárőrökkel együttműködve június 26-án 4 óra 5 perckor Pusztamérges külterületén ellenőriztek egy lengyel honosságú, Mercedes gyártmányú gépjárművet és annak ukrán sofőrét. A jármű átvizsgálása során a rendőrök az autóban a sofőrön kívül további 10 határsértőt találtak, akik magukat pakisztáni, indiai és afgán állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni. Az egyenruhások a 23 éves ukrán férfit előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában