Helyi kék hírek

2022.06.27. 17:00

Több mint százhatvan határsértőt fogtak el

Munkatársunktól

Nem csillapodik a migrációs nyomás a déli határszakaszon. ARCHÍV Fotó: Karnok Csaba

A magyar rendőrök cseh és osztrák kollégáikkal, valamint a polgárőrökkel együttműködve több csoportban 163 határsértőt tartóztattak föl Csongrád-Csanád megyében, és elfogtak egy embercsempészt tegnapra virradó éjszaka – közölte a rendőrség. 

A Tiszaszigetnél, Mórahalomnál, Ásotthalomnál és Szeged-Gyálarétnél megállított migránsok szír, pakisztáni, afgán, tunéziai és indiai állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni, ezért visszakísérték őket a biztonsági határkerítéshez. Az embercsempészt pedig a rendőrök és a polgárőrök kapták el hajnali 4 óra után. 

Pusztamérgesnél igazoltattak egy lengyel gépjárművet, amelyet egy ukrán férfi vezetett. A járműben tíz ha­társértőt találtak, akik pakisztáni, indiai és afgán állampolgárnak vallották magukat, de papírjaik nekik sem voltak. A 23 éves ukrán férfit előállították, ellene embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A határsértőket pedig, társaikhoz hasonlóan, visszakísérték a határkerítéshez. 

Az embercsempészést alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetik. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában