Tovább tart a népvándorlás

2022.07.20. 07:40

161 határsértőt tartóztattak fel az éjszaka

Ismét több mint 160 illegális bevándorlót találtak a rendőrök egyetlen éjszaka Csongrád-Csanád megyében. Közben még a hét végéig tart az az országos rendőrségi akció, amiben fokozottan ellenőrzik a tehergépkocsikat és az autóbuszokat, valamint vezetőiket Magyarország egész területén.

S. Z.

Rendszeresen kamionokban bújnak meg nagyobb csoportokban a migránsok, éppen ezért ellenőrzik fokozottan az egyenruhások a héten ezeket a járműveket. Illusztráció: Csapó Balázs/MW

A magyar rendőrök cseh és osztrák kollégáikkal, valamint a katonákkal együttműködve nagyobb csoportokban 161 határsértőt tartóztattak föl Csongrád-Csanád megyében keddre virradóra – közölte a rendőrség a honlapján. A Röszke, Mórahalom, Szeged és Ásotthalom külterületén feltartóztatott csoportok tagjai szír állampolgárnak vallották magukat. Papírjaik azonban nem voltak, ezért visszakísérték őket a határkerítés szerb oldalára.

Kedden pedig mindössze két órát kellett várni egy nagyobb csoport lebukására. A Szegedi Rendőrkapitányság és a Készenléti Rendőrség járőrei nem sokkal reggel 8 óra után először 13 határsértőt, majd néhány perccel később 24 határsértőt tartóztattak fel. Ruzsánál és Ásotthalomnál bukkantak az illegális bevándorlókra. A csoportok tagjai indiai, afgán, pakisztáni, tunéziai és szír állampolgárnak vallották magukat, de iratok náluk sem voltak, ezért őket is visszakísérték a biztonsági határkerítéshez.

Közben még a hét végéig tart az az országos rendőrségi akció, amiben fokozottan ellenőrzik a tehergépkocsikat és az autóbuszokat, valamint vezetőiket Magyarország egész területén, a társzervek pedig egész Európában. Az akció egyik célja az illegális migráció és az embercsempészet elleni fellépés.

De fontos feladat a kábítószerrel és a lőfegyverrel kapcsolatos, valamint a vagyon elleni bűncselekmények felderítése, megakadályozása is. Ezen kívül ellenőrzik a pihenőidővel és a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok betartását, valamint a beutazás, illetve a belföldön tartózkodás jogszerűségét.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában