Helyi kék hírek

2022.07.21. 16:26

Embercsempészt fogtak el Szeged-Szőregnél

A rendőrök elfogtak egy magyar állampolgárt, aki 19 illegális migránst akart Nyugat-Európába szállítani.

delmagyar.hu

Fotó: police.hu

A Kiszombor Határrendészeti Kirendeltség és Készenléti Rendőrség járőrei a honvédekkel és a cseh rendőrökkel együttműködve, lakossági bejelentés alapján 2022. július 21-én 11 óra 15 perckor Szeged-Szőreg külterületén ellenőriztek egy magyar honosságú Fiat Ducato típusú kisteherautót és annak magyar sofőrét. Az egyenruhások a jármű átvizsgálása során annak rakterében 19 határsértőt találtak, akik magukat szír állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a gépjármű 37 éves vezetőjét előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában