Szegedi hírek

2022.08.08. 13:00

Autó, építmény és száraz fű is égett a hétvégén

A Katasztrófavédelem hétvégi összesítője.

delmagyar.hu

Illusztráció: Tóth Imre/ MW

Pénteken száz hektáros területen kapott lángra a száraz fű és az avar Makó rákosi településrészének külterületén. A tűz egy tanya tetőszerkezetében tett kárt mintegy öt négyzetméteren, valamint két villanyoszlop is leégett. A makói, a mezőkovácsházi, a hódmezővásárhelyi, a szegedi hivatásos, valamint a földeáki önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett három vízsugárral és kéziszerszámokkal akadályozták meg a lángok tovább terjedését.

Huszonöt hektáron gyulladt ki száraz fű Szegvár külterületén. A helyszínre a szentesi, a kunszentmártoni és a szarvasi hivatásos, valamint a mindszenti önkéntes tűzoltók vonultak ki. Az egységek négy vízsugárral, avaroltóval és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. A munkálatokat erőgépek is segítették.

Három hektár területen foltokban égett az avar és a száraz fű Ruzsa közelében. A tűz egy tanyát is veszélyeztetett. A ruzsai, a kiskunmajsai és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, akik három vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Hódmezővásárhelyen, a Bibó utcában ötszáz négyzetméteren, Domaszék közelében tíz négyzetméteren, Kistelek közelében ötszáz négyzetméteren csaptak fel a lángok péntek délután. A tűzesetekhez a hódmezővásárhelyi, a szegedi, a kisteleki és a kiskunmajsai hivatásos tűzoltókat riasztották.

Kétszázhetven kisméretű szalma-, illetve szénabála, valamint lovaskocsi égett le Hódmezővásárhelyen, a Tölgy utcában. A város hivatásos egységei három vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a tüzet.

Három személygépkocsi ütközött össze Szegeden, a Szent-Györgyi Albert utcában. A gépjárműveket a város hivatásos egysége áramtalanította. A balesetben senki nem sérült meg.

Szombaton reggel kigyulladt egy személyautó az M5-ös autópálya Röszke felé vezető oldalán, Domaszék térségében, a Szegedhez tartozó Sziksósnál. A jármű teljes terjedelmében égett, és a tűz mintegy kétszáz négyzetméteren a környező aljnövényzetre is átterjedt. A lángokat a szegedi hivatásos tűzoltók oltották el. A tűzesetben senki sem sérült meg.

Hódmezővásárhely közelében lévő tanya udvarán egy féltetős nyitott építmény égett. A hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltók egy vízsugár segítségével akadályozták meg a lángok tovább terjedését.

Csanytelek közelében az út mellett ötven négyzetméteren, Szegeden a Rotary tanösvénynél ötszáz négyzetméteren, Óföldeák közelében hatszáz négyzetméteren, Mindszenten, az Áchim András utcában ezerötszáz négyzetméteren égett száraz fű és avar szombaton. A tűzesetekhez a csongrádi, a szegedi, a makói és a hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltók vonultak. Munkájukat a földeáki és mindszenti önkéntes tűzoltók segítették.

Balástya közelében, a Peták erdő aljnövényzete, valamint Üllés közelében, nyárfaerdő aljnövényzete égett. A tűzesetekhez a szegedi, a kisteleki, a ruzsai és a szegedi hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egységek munkáját a balástyai, a kisteleki és az üllési önkéntes tűzoltók segítették.

Több gépkocsi ütközött össze az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, a kisteleki felhajtónál. A balesethez a szegedi és a kisteleki hivatásos tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járműveket. A balesetben négy fő sérült meg.

Összeütközött egy mezőgazdasági vontató és egy személyautó az 55-ös főút Mórahalom és Domaszék közötti szakaszán, a 16. kilométernél. Műszaki mentés céljából a mórahalmi önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre. A balesetben egy személy megsérült.

Vasárnap hajnalban négy személygépkocsi ütközött az M5 autópálya 149. kilométerszelvényében, Balástya térségében, Röszke felé vezető oldalán. A kisteleki és a szegedi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A balesetben három személy sérült meg.

Nyolc hektáron égett a száraz fű és több fabódé Szeged külterületén, az M43-as autópálya 11-es kilométerénél. A tűzhöz riasztott szegedi és hódmezővásárhelyi hivatásos, valamint algyői FER létesítményi tűzoltók négy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Mintegy huszonöt hektáron égett a nádas, a tarló és egy olajfás terület Szeged külterületén, közel az M5-ös autópályához. A ruzsai, a kisteleki, a hódmezővásárhelyi, a szegedi és a makói hivatásos, valamint a szegedi önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett megakadályozták a lángok továbbterjedését.

Csongrádon, a Kéttemető út közelében két hektáron, Csongrádon, a Zöldfa utcában kétszáz négyzetméteren száraz fű és avar égett vasárnap délután. A tűzesetekhez a csongrádi, a szentesi és a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltókat riasztották. A gyors beavatkozásoknak köszönhetően a lángok nem terjedtek tovább a területeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában