Helyi kék hírek

2022.08.18. 16:38

Csaknem ötszáz illegális bevándorlót találtak

Az országban 755, Csongrád-Csanád megyében ebből 477 illegális bevándorlót állítottak meg a rendőrök és a katonák szerdán 0-órától éjfélig. Csengelén és Zákányszéken embercsempészeket is fogtak.

S.Z.

Az országban 755, Csongrád-Csanád megyében ebből 477 illegális bevándorlót állítottak meg a rendőrök és a katonák szerdán 0-órától éjfélig. Csengelén és Zákányszéken embercsempészeket is fogtak.

Fotó: Havran Zoltán

Összesen 755 határsértőt állítottak meg a rendőrök az országban szerdán egész nap, miközben 394 embert megakadályoztak abban, hogy bejusson Magyarország területére – közölte tegnap az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs osztálya.

A rendőrségi összesítésből kiderül, hogy Csongrád-Csanád megyében a járőrök csoportban 477 határsértőt tartóztattak fel. Szegeden, Röszkén, Ferencszálláson, Kiszomboron, Szatymazon, Ruzsán, Zákányszéken, Mórahalmon és Ásotthalmon találták őket.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 34 csoportot találtak ugyanebben az időszakban, összesen 177 határsértővel. Budapesten ezúttal 2 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök, Pest megyében, Vác és Felsőpakony területén pedig 38 illegális migránst fogtak el. De nem unatkoztak a rendőrök Fejér megyében sem, ahol 14 illegális bevándorlót találtak. Baranya megyére szerdán 4, Győr-Moson-Sopron megyére 3 migráns jutott. Komárom-Esztergom megyében viszont már 29, Vas megyében pedig 11 határsértőt sikerült elfogniuk a rendőröknek.

A feltartóztatott illegális migránsok szír, indiai, török, tunéziai, marokkói, líbiai, pakisztáni és afgán állampolgárnak vallották magukat, de ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Szerdán egyébként Bács-Kiskun, és Csongrád-Csanád megyében, vagyis a megyehatárokon 394 embert megakadályoztak meg abban, hogy Magyarországra lépjen.

Volt azonban, aki nem úszta meg ennyivel. A rendőrök szerdán 0 óra 10 perkor Csengele magasságában, az M5-ös autópályán állítottak meg egy olasz autót, amelyet egy pakisztáni férfi vezetett. A gépkocsiban 6 migráns utazott. Este nyolc óra után nem sokkal pedig Zákányszéknél fogtak el egy francia embercsempészt, aki 15 magukat afgán állampolgárnak valló férfit szállított. Nem sokkal éjfél előtt pedig még Ásotthalomnál is lebukott egy román sofőr, aki szintén 15 migráns próbált Nyugat-Európába csempészni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában