Fenyegette, követte, figyelte

2022.08.16. 11:04

Két évig zaklatta volt élettársát, letartóztatják

Delmagyar.hu

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a férfinak, aki éveken át telefonhívásokkal, üzenetekkel és egyéb más módon, napi szinten avatkozott be a sértett magánéletébe.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított és a sértett között 2020. nyarán szakadt meg az élettársi kapcsolat, többek között a férfi italozó életmódja miatt. A férfi a szakításba nem tudott belenyugodni és ezért napi rendszerességgel zaklatta az egyik megyebeli faluban lakó nőt, egészen 2022. júliusáig. A sértett kifejezett tiltása ellenére naponta igyekezett vele kapcsolatot teremteni, többek között telefonon, interneten, személyesen. Előfordult, hogy éjszakánként megjelent a házánál és figyelte vagy napközben követte őt. Csak 2022. május 1. és július 21. között a gyanúsított közel 2300-szor hívta telefonon a nőt. Ezt követően a bíróság a férfi távoltartását rendelte el a sértettől, de a gyanúsított továbbra is figyelte, hívogatta, követte a nőt, végezetül fenyegető tartalmú üzeneteket is küldött neki.

Az ügyben zaklatás vétsége miatt indult eljárás. Az ügyészség a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta, hogy rendeljék el a gyanúsított letartóztatását. A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája helyt adott az ügyészi indítványnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában