Szeged

2022.08.11. 13:06

Lezárt akta: ingázó betörő

A Szegedi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást egy gyulai férfi ellen, aki Szegeden több családi házat tört fel.

delmagyar.hu

Fotó: police.hu

A 46 éves betörő 2022. február 18-án reggel vonattal érkezett Szegedre kifejezetten azért, hogy "dolgozzon". Délelőtt a Kénytelen soron munkához is látott, az egyik ingatlan ablakát betörte és készpénz, valamint arany ékszer után kutatott. Számára értékes portékát nem talált, ezért menekülőre fogta. A Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói együttműködve a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság beavatkozóival, egy közeli pékségben fogták el, ahová taxit hívott, hogy a vasútállomásra vigye.

A gyanúsított kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy 2021 decemberétől másik négy szegedi családi házba is betört hasonló módszerrel, arany ékszert és készpénzt zsákmányolva.

 

Ellene üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal, nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás. A szegedi nyomozók őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásának indítványozását.

A rendőrök befejezték a nyomozást, az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldték a Szegedi Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában