Illegális bevándorlás

2022.08.08. 16:12

Ötven embercsempészt fogtak el

Több mint 3600 határsértőt állítottak meg a rendőrök és a katonák a múlt héten. Embercsempészés miatt pedig 50 ember ellen indítottak eljárást. Nagyon sokan próbáltak az országon át Nyugat-Európába jutni a hétvégén is.

Suki Zoltán

Nem csökken a migrációs nyomás Csongrád-Csanád megyében sem. Archív fotó: Havran Zoltán/MW

Összesen 1542 határsértőt találtak az országban a rendőrök és a katonák péntek reggeltől hétfő reggelig. Az Országos Rendőr-főkapitányság tegnap azt közölte, hogy pénteken 530, szombaton 473, vasárnap 537 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. A teljes múlt héten pedig 3632 határsértőt tartóztattak föl, ami valamivel kevesebb az előző heti 4242-nél. Embercsempészés miatt az átlagosnál több, ötven gyanúsított ellen indult eljárás.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök mindössze egy nap alatt, vasárnap 27 csoportban 355 határsértőt tartóztattak fel. A migránscsoportokat Mórahalmon, Röszkén, Ásotthalmon, Kiszomboron, Kübekházán, Szegeden és Balástyán találták. A feltartóztatott illegális migránsok szír, török, pakisztáni, afgán, tunéziai, egyiptomi, marokkói és indiai állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni, ezért visszakísérték őket a biztonsági határzárhoz.

Szintén vasárnap Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyében 225 embert akadályoztak meg abban, hogy Magyarország területére lépjen.

Azt pedig már The Guardian című angol lap közölte a londoni védelmi minisztériumra hivatkozva, hogy idén eddig több mint 18 ezer migráns kelt át a La Manche-csatornán Nagy-Britanniába. Csak szombaton 337 menedékkérő érkezett kis bárkákon a brit szigetekre. Egy hírszerzési dokumentumra hivatkozva pedig azt írták, hogy kilenc rivális bűnszervezet vette célba Nagy-Britanniát, és június 1-e és július 12-e között összesen 2862 migránst csempésztek be az országba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában