Ásotthalomnál botlott a határvédőkbe

2022.08.09. 18:53

Rendőröknek hajtott az autójával a lengyel embercsempész

Menekülés közben elsodort egy hivatalos személyt, akinek eltört a karja.

Delmagyar.hu

Képünk illusztráció. Fotó: Havran Zoltán/MW

Letartóztatta az illetékes nyomozási bíró azt a lengyel férfit, aki vélhetően megbújt illegális migránsokért érkezhetett Ásotthalom térségébe, ám ott embercsempészek elleni hatósági intézkedésbe botlott - írta a Magyar Nemzet a Központi Nyomozó Főügyészség közleménye nyomán. Menekülni kezdett, és a határt védő egyenruhások közé hajtott. Egy vezényelt börtönőrnek az autójával eltörte a karját, majd egy szerb autónak hajtva megrekedt. El akart szaladni, de a polgárőrök segítségével elfogták.

A megalapozott gyanú szerint augusztus 6-án, éjszaka a 29 éves lengyel férfi a magyar–szerb határ közelében, Ásotthalom térségében autójával az 55-ös főúton haladt, amikor egy embercsempészet miatti ellenőrzés közelébe ért. A polgárőrök látták, amikor a lengyel autó hirtelen egy homokos dűlőútra kanyarodott, ezért követték a rendőrök értesítése mellett. Lámpával jelezték, álljon meg, de a csempész gyorsított és a rendőrök felé hajtott, akik az út menti bokros-fás területre ugorva tudták elkerülni az ütközést. 

A rendőrök nem sérültek meg, ugyanakkor az intézkedésbe bekapcsolódó büntetés-végrehajtási főtörzsőrmestert a menekülő gépjármű bal hátsó nyitott ajtaja elsodorta, és nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett: eltört a karja. A lengyel férfi tovább hajtott, de mivel sebességét nem az útviszonyokhoz választotta, későn vett észre egy elhagyottan parkoló szerb autót, és nekiütközött. Autója kereke kitört, gyalog menekült tovább, de rövid időn belül elfogták. 

A nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, és gyanúsítottként hallgatta ki a külföldi férfit, majd indítványozta letartóztatását. A Szegedi Járásbíróság mai végzésével a gyanúsított letartóztatását az ügyészség indítványával egyezően elrendelte, amely döntés ellen a gyanúsított – aki egyébként nem tett vallomást – és védője fellebbezéssel élt. 

Egyelőre hatóság elleni erőszak elkövetésével gyanúsítják megalapozottan, ám a vizsgálat eredményétől függően embercsempészetre való előkészület is gyanúsítás tárgya lehet a későbbiekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában