Ügyészség

2022.08.10. 12:30

Újabb 4 embercsempész letartóztatását indítványozták

A Szegedi Járási Ügyészség a tegnapi napon letartóztatását indítványozta annak a 4 férfinak, akik 39 illegális határátlépő csempészésében működtek közre.

delmagyar.hu

A gyanúsítottak a bűncselekményeket 2022. augusztus 8. napján követték el a szerb-magyar határtérség megyei szakaszán. A két román, egy-egy szerb és szír férfi mindösszesen 39 illegális határátlépőt próbált meg Ausztria irányába csempészni. Az illegális határátlépők afgán, szír, indiai, török és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat.

Az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva, vagyoni haszonszerzés végett elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásokban az ügyészség a gyanúsítottak letartóztatásának elrendelését a szökés-elrejtőzés, valamint a büntetőeljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel indítványozta. Az ügyészi indítványokról a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában