Ügyészség

2022.08.12. 11:00

Újabb családi pótlékkal csaló nővel szemben emeltek vádat

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki 16 éven át összesen 2,7 millió forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek.

delmagyar.hu

20210407 Bér, bevétel, jövedelem, kereset, pénz. Fotó: Pesti Tamás PT Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Pesti Tamás

A vádirat szerint a nő 2004-ben igényelt családi pótlékot és gyest gyermeke után. A vádlott a kérelemben szegedi állandó lakcímet és tartózkodási helyet adott meg, holott gyermekével már akkor életvitelszerűen külföldön élt és ezt a tényt később sem jelentette be a folyósító szerv felé. A nő egészen 2020-ig jogosulatlanul vette fel a gyermek után járó családi pótlékot. A vádlott a cselekményével az állami költségvetésnek 2,7 millió forint vagyoni hátrányt okozott.

A megyei kormányhivatal 2020-ban megszüntette a támogatás folyósítását és a vádlottat a jogosulatlanul felvett összeg visszafizetésére kötelezte. A járási ügyészség a nőt költségvetési csalás bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában