Gyereket zaklatott

2022.09.02. 13:39

11 éves kislányt molesztált, súlyosítanák az ítéletét Szegeden

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként a büntetés súlyosítását indítványozta annak a férfinak az ügyében, aki az utcán szexuálisan zaklatott egy kislányt.

Delmagyar.hu

Elsőfokon a Szolnoki Törvényszék járt el az ügyben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség vádirata alapján. Az időskorú férfi 2021. szeptemberében megállította az utcán kerékpározó, általa látásból ismert 11 éves kislányt és beszélgetni kezdett vele. A beszélgetés közben vádlott a sértett mögé lépett, a csipőjénél fogva magához húzta és annak ellenére, hogy a kislány tiltakozott és próbált a vádlott fogásából szabadulni, szeméremsértő módon fogdosni kezdte. A vádlott beismerte a bűncselekmény elkövetését.

Az elsőfokú bíróság a férfit szexuális erőszak bűntette miatt 6 év börtönbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az elsőfokú ítélet ellen az ügyészség fellebbezett súlyosításért. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség egyetértett az ügyészi fellebbezéssel, mert a vádlottal szemben kiszabott büntetés aránytalanul enyhe, ezért annak súlyosítása indokolt. Másodfokon az ügyben a Szegedi Ítélőtábla dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában