Letartóztatását indítványozta az ügyészség

2022.09.27. 11:00

12 indiait zsúfolt egy személygépkocsiba

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a szerb férfinak, aki az őt igazoltató rendőrök elől elhajtott, majd egy nádasban bujkált.

delmagyar.hu

Fotó: DM

A szerb férfi 2022. szeptember 23. napján röviddel éjfél előtt vett fel az autójába 12, az államhatárt jogellenesen átlépő indiai állampolgárt Ásotthalom külterületén, akiket Ausztriába kellett volna csempésznie. Röviddel ezután azonban őt a rendőrök igazoltatni akarták, de a férfi nem állt meg, továbbhajtott, majd az illegális határátlépőkkel együtt egy nádasban bujkált. A rendőröknek azonban sikerült őt elfogniuk, előállítaniuk és őrizetbe venniük. A férfi az általa használt szerb honosságú gépkocsira a cselekmény leplezése érdekében egy magyar rendszámtáblát is felrakott.

Az ügyészség az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a szökés ténye, a szökés, elrejtőzés valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére. Az ügyészi indítványról a Szegedi Járásbíróság dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában