Összegzett a katasztrófavédelem

2022.09.06. 08:17

A legpusztítóbb tűzesetek közt a felgyői hulladéklerakó

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a nyári tűzesetek közül válogatta össze a legsúlyosabbakat: ezen a forró, száraz nyáron sajnos sok helyen felcsaptak a lángok, így a felgői hulladéklerakóban is.

Delmagyar.hu

Eltelt egy nyár, három elképesztően forró hónap - olvasható a katasztrófavédelem facebook oldalán a posztban, amiben - a teljesség igénye nélkül - a legpusztítóbb nyári tűzesetekről közöltek megdöbbentő fotókat. 

 

A válogatásba sajnos egy megyei tűz is bekerült: felgyői hulladéktűzről lapunk is hírt adott, a részleteket korábbi cikkünkben olvashatják el. A katasztrófavédelem posztjában fotót is láthatunk a sötétszürkén gomolygó füstről: a képhez mellékelt szöveg szerint a fotó július 25-én készült, amikor délután kigyulladt Felgyőn egy hulladéklerakó. A lángok egy közeli csarnokra is átterjedtek. 

Fotós: Fotó: Berkes Krisztián/Csongrádi HTP

A tűzesethez a csongrádi, a szentesi, a szarvasi, a szegedi, a makói a kunszentmártoni, a hódmezővásárhelyi és a kisteleki hivatásos tűzoltók vonultak ki, több mint ötven tűzoltó oltotta órákon át a lángokat. Munkájukat a balástyai és a csengelei önkéntes tűzoltók is segítették, a védekezésben egy erőgép is részt vett.

 A tűz két teherautóra, munkagépekre és a környező szemétbálákra is átterjedt. Este tíz óra is elmúlt már, mire körülhatárolták a lángokat,de  a tűzesetben szerencsére senki sem sérült meg.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában