Időben megkezdte az újraélesztést

2022.09.20. 10:12

Azt hitte nem lesz rá képes mégis sikerült

Szentesi otthonában lett rosszul az a 65 év körüli férfi, akihez vasárnap kora reggel kérték a mentők gyors segítségét. - olvasható az Országos Mentőszolgálat közleményében.

delmagyar.hu

Illusztráció: Országos Mentőszolgálat

A férfi minden előzetes panasz nélkül hirtelen összeesett, ezért felesége rögtön mentőt hívott és a tapasztalt mentésirányító instrukciói alapján megvizsgálta férjét, aki már nem lélegzett. A zokogó asszony bár nagyon megrémült, mentésirányító bajtársuknak sikerült megnyugtatnia és rávennie, hogy a telefonos utasítások szerint kezdje meg az újraélesztést. 

A nő minden bátorságát összeszedve küzdött férje életéért, amit perceken belül helyszínre érkező bajtársaik emelt szinten folytattak. Bár az ellátás még sokáig zajlott a helyszínen, az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek és a beteget stabil állapotban, hős felesége kíséretében szállíthatták kórházba a mentők. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában