Hét migránst vitt volna nyugatra

2022.09.22. 10:01

Két és fél évet kapott az embercsempész

A Szegedi Járási Ügyészség a héten gyorsított eljárásban állított bíróság elé egy ukrán férfit, aki 7 illegális határsértő Nyugat-Európába szállításában működött közre.

Fotó: DM archív

A vád szerint a terhelt 2022. augusztus 24. napján a hajnali órákban egy személyautóval Ruzsa közelébe, a szerb-magyar határtérséghez hajtott, azért, hogy ott a társai által a zöldhatáron átsétáltatott külföldieket vegyen fel, és őket tovább szállítsa. A határsértőkkel elinduló autóra a mezőőrök lettek figyelmesek, akik a vádlottat megállították és a rendőrség kiérkezéséig visszatartották. Az ellenőrzés során a kocsi utasteréből 5, míg csomagteréből 2 illegális határsértő került elő, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták - írja közleményében az ügyészség.

A gyorsított eljárásban bíróság elé állított embercsempészt a járási ügyészség az államhatár átlépéshez több személyek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolta.

A tegnapi napon megtartott tárgyalásán a Szegedi Járásbíróság a terheltet váddal egyezően bűnösnek mondta ki. Ítéletében vele szemben 2 év 6 hónap börtönt szabott ki, valamint őt 3 évre kiutasította az országból.

Az ítélettel szemben az ügyészség fellebbezést jelentett be, a kiszabott büntetések súlyosítása érdekében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában