Kistelek

2022.09.11. 14:00

Lezárt akta: Az utolsó kanyar az igazsághoz vezet

Egy négy fős banda több esetben lopott üzemanyagot munkagépekből Kisteleken. A rendőrök elfogták őket.

delmagyar.hu

Illusztráció: KISS ANNAMARIE

Nehéz napok jártak február elején a kisteleki vállalkozókra, ugyanis ismeretlenek két alkalommal is több száz liter üzemanyagot loptak ki a munkagépeikből. Egyikük telefonjára 2022. február 23-án este rövid üzenet érkezett egy ismerős számról: „lehetséges üzemanyag kivét”. Az üzenetet egy kotrógép üzemanyagszondája küldte, amit arra programoztak, hogy indokolatlanul gyors üzemanyagszint-csökkenés esetén riasszon. A sértett azonnal tárcsázta a körzeti megbízottat és maga is elindult a helyszínre. 

Szinte egy időben érkeztek, ahol egy rendszámtábla nélküli Opelt és egy fiatal lányt találtak. A lány magyarázattal ugyan nem szolgált a helyzetre, de tagadta, hogy a munkagép mellett hagyott üzemanyagkannákhoz és a tankból hiányzó gázolajhoz bármi köze lenne. A rendőrök számára nem ismeretlen lányról később kiderült, hogy három barátjával indult útnak korábban. A négy fős társaság az éjszaka további részét már a rendőrségen töltötte.

Az a tény, hogy a banda tagadta a bűncselekmény elkövetését, nem szegte a detektívek kedvét: lefoglalták a fiatalok lábbelijeit, melyeket pár nappal később már szakértők vizsgáltak. A három helyszínen rögzített nyomok egyezést mutattak a cipők talpaival – az ügyeket az új információ alapján egyesítették. 

A mobiltelefonok ellenőrzése szintén eredményre vezetett, ugyanis megállapították, hogy a csapat az elkövetések idején a helyszínek közelében tartózkodott. A fiatal lány telefonján több, gázolajkereskedéssel kapcsolatos üzenetet találtak, az első cselekmény elkövetése előtt percekkel pedig ezt írta ismerősének: „Nyugodj meg, mindjárt megyünk…van még egy kanyar ;)”

A fiataloknak kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt kell felelniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában