Határsértők

2022.09.27. 16:25

Lezárt akta: négy migránst csempészett a szlovák nő

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték az ügy vizsgálatát azzal a szlovák állampolgárral szemben, aki 4 határsértőt akart Nyugat-Európába szállítani.

Delmagyar.hu

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2022. július 20-án, valamivel 12 óra után ellenőriztek egy szlovák honosságú Skoda Octavia típusú gépjárművet Szegeden. Az autót egy szlovák állampolgárságú nő vezette, rajta kívül a jármű utasterében a rendőrök 4 illegális migránst találtak, akik szíriai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

A 41 éves sofőrt az egyenruhások előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A nyomozók kezdeményezték letartóztatását, amelyet a Szegedi Járásbíróság elrendelt.

A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az ügy iratait megküldték a Szegedi Járási Ügyészségnek.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában