Felnőttfilmes karriert ígértek neki

2022.09.29. 15:27

Pornózás helyett átverték

Hétszázezer forintot csaltak ki egy Csongrád-Csanád megyei traktorostól, akinek azt ígérték, hogy szexfilmekben szerepelhet majd. A férfit a Facebookon hálózta be egy Seron nevű, nem is létező nő.

Suki Zoltán

Imre végül maradt a traktorozásnál, már nem álmodik pornós karrierről. Fotó: illusztráció

Felnőttfilmes karriert ígértek egy Csongrád-Csanád megyei férfinek, de szex helyett átverés lett a dolog vége – ismertetett egy különös történetet tegnap a megyei rendőr-főkapitányság. Azt írték, hogy az egyébként traktorvezetésből élő Imrét még tavaly januárban jelölte ismerősnek a közösségi médiában egy fiatal nő. Az idősödő férfi azonnal visszaigazolta az ismeretséget, ami után a csinos nő beszélgetni kezdett vele. Elmondta, hogy színésznőként dolgozik felnőtteknek szánt filmekben, és szereplési lehetőséget ajánlott Imrének is. Azt ígérte a férfinek, hogy ha filmekben és fotókon szerepel, havi egymillió forintot kap. A férfi kapva kapott az alkalmon, és az ajánlatot azonnal elfogadta.

Ezután néhány nap alatt egyre több ismerőse lett, akik szintén azt mondták neki, hogy a pornóiparban dolgoznak. A nő, aki Seron művésznéven hivatkozott magára, többször is megígérte, hogy elutazik hozzá megbeszélni a részleteket, de a találkozó mindig elmaradt. Volt, hogy az üzemanyag fogyott ki Seron autójából, máskor pedig elromlott a kocsija.

Egy dolog volt állandó: ilyenkor mindig pénzt kért a férfitől, amit ő át is utalt neki. Végül Imre döntött úgy, hogy meglátogatja a nőt. Buszra ült, de a buszállomáson két idősebb asszony fogadta, akik azt mondták, hogy Seron sajnos nem ért rá. A férfi még ekkor sem fogott gyanút, és egy családi házhoz ment a két nővel. Ott „alaposan szemügyre vették”, és utána egy lapot adtak neki, amire szerződést diktáltak.

Ebben egyebek mellett az volt, hogy a traktoros telefonját és a nála lévő tabletet marketingcélokra átadja, azokat egy év múlva kaphatja vissza. A következő napokban Seron többször jelentkezett. Változatos okokból, többek között orvosi vizsgálatokra, biztosításra és külföldi, az üzlettel kapcsolatos telefonhívásokra kért pénzt. A kiadások finanszírozására a nő hitelt is intézett – természetesen Imre terhére.

A telhetetlen csalók itt nem álltak meg, a férfi internetbanki belépési adatait is megszerezték, ahonnan a fizetését rögtön át is utalták maguknak. Imre hónapok után tett feljelentést. Akkorra már több mint 700 ezer forinttal károsította meg a banda.

A rendőrök végül öt ember ellen indítottak nyomozást, üzletszerűen elkövetett csalás miatt. Az ügyet most zárták le, és az ügyészség rövidesen vádat emelhet ellenük.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában