Felnőttfilmes karriert ígértek neki

2022.09.29. 15:27

Pornózás helyett átverték

Hétszázezer forintot csaltak ki egy Csongrád-Csanád megyei traktorostól, akinek azt ígérték, hogy szexfilmekben szerepelhet majd. A férfit a Facebookon hálózta be egy Seron nevű, nem is létező nő.

Suki Zoltán

Imre végül maradt a traktorozásnál, már nem álmodik pornós karrierről. Fotó: illusztráció

Felnőttfilmes karriert ígértek egy Csongrád-Csanád megyei férfinek, de szex helyett átverés lett a dolog vége – ismertetett egy különös történetet tegnap a megyei rendőr-főkapitányság. Azt írték, hogy az egyébként traktorvezetésből élő Imrét még tavaly januárban jelölte ismerősnek a közösségi médiában egy fiatal nő. Az idősödő férfi azonnal visszaigazolta az ismeretséget, ami után a csinos nő beszélgetni kezdett vele. Elmondta, hogy színésznőként dolgozik felnőtteknek szánt filmekben, és szereplési lehetőséget ajánlott Imrének is. Azt ígérte a férfinek, hogy ha filmekben és fotókon szerepel, havi egymillió forintot kap. A férfi kapva kapott az alkalmon, és az ajánlatot azonnal elfogadta.

Ezután néhány nap alatt egyre több ismerőse lett, akik szintén azt mondták neki, hogy a pornóiparban dolgoznak. A nő, aki Seron művésznéven hivatkozott magára, többször is megígérte, hogy elutazik hozzá megbeszélni a részleteket, de a találkozó mindig elmaradt. Volt, hogy az üzemanyag fogyott ki Seron autójából, máskor pedig elromlott a kocsija.

Egy dolog volt állandó: ilyenkor mindig pénzt kért a férfitől, amit ő át is utalt neki. Végül Imre döntött úgy, hogy meglátogatja a nőt. Buszra ült, de a buszállomáson két idősebb asszony fogadta, akik azt mondták, hogy Seron sajnos nem ért rá. A férfi még ekkor sem fogott gyanút, és egy családi házhoz ment a két nővel. Ott „alaposan szemügyre vették”, és utána egy lapot adtak neki, amire szerződést diktáltak.

Ebben egyebek mellett az volt, hogy a traktoros telefonját és a nála lévő tabletet marketingcélokra átadja, azokat egy év múlva kaphatja vissza. A következő napokban Seron többször jelentkezett. Változatos okokból, többek között orvosi vizsgálatokra, biztosításra és külföldi, az üzlettel kapcsolatos telefonhívásokra kért pénzt. A kiadások finanszírozására a nő hitelt is intézett – természetesen Imre terhére.

A telhetetlen csalók itt nem álltak meg, a férfi internetbanki belépési adatait is megszerezték, ahonnan a fizetését rögtön át is utalták maguknak. Imre hónapok után tett feljelentést. Akkorra már több mint 700 ezer forinttal károsította meg a banda.

A rendőrök végül öt ember ellen indítottak nyomozást, üzletszerűen elkövetett csalás miatt. Az ügyet most zárták le, és az ügyészség rövidesen vádat emelhet ellenük.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában