11 településen

2022.10.06. 07:40

470 határsértőt fogtak a megyében

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. október 5-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 646 határsértőt tartóztattak fel és 721 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

delmagyar.hu

Fotó: police.hu

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 30 esetben összesen 470 határsértőt tartóztattak fel Forráskút, Ásotthalom, Szatymaz, Mórahalom, Ruzsa, Öttömös, Szeged, Kistelek, Kübekháza, Röszke és Szőreg közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, pakisztáni, afgán, marokkói, tunéziai, török, sri lankai, iraki, algériai, indiai és egyiptomi állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Bács-Kiskun megyében 3, Csongrád-Csanád megyében 32 esetben összesen 721 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt egy esetben indult büntetőeljárás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában