Tört-zúzott az autóval

2022.10.05. 08:57

Autóval üldözte gyalog menekülő vitapartnerét - Videó

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki két évvel ezelőtt egy megyebeli kistelepülésen autójával perceken keresztül üldözte ismerősét, úgy, hogy közben gyógyszer fogyasztásából eredően bódult állapotban volt.

delmagyar.hu

Fotó: rendőrség

A vádirat szerint a vádlott és a sértett 2020. szeptember 14- én szóváltásba keveredtek a vádlott lakásán. A férfi a vita miatt az ingatlanból futva távozó sértett után eredt, beült az autójába és egy mellékúton üldözni kezdte őt. A sértett úgy próbált kitérni a kocsi elől, hogy egy ház kerítésén beugrott, majd miután a vádlott a kaput bedöntve behajtott a telekre, a kerítésen kiugorva a főút irányába menekült. Azonban őt az elkövető ide is követte: előbb az úttestről a járdára hajtva a sértettet megállásra kényszerítette, majd a visszaforduló sértett után tolatott. Kétszer a kormányt is ráhúzta haragosára, egyszer egy kis fának, egyszer pedig a járda melletti kerítés tartóoszlopának ütközve eközben - tájékoztatott az ügyészség.

A sértettnek végül sérülések nélkül sikerült a helyszínről, futva elmenekülnie. Ezután a vádlott nagy sebességgel hazaindult, útközben azonban még egy további kertkaput is kidöntött, és azon áthajtva kukáknak is nekiment, majd egy szennyvízcsatorna fedelében fennakadva állt meg. Ekkor járművét hátrahagyta, és gyalogosan távozott.

A járási ügyészség a többszörösen büntetett előéletű vádlottat közúti veszélyeztetés bűntettével valamint bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja.

A terhelt bűnösségéről a Csongrádi Járásbíróság fog dönteni.

Vádiratában az ügyészség arra az esetre, ha a terhelt a bűnösségét beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, vele szemben két év börtönbüntetés kiszabását valamint a járművezetéstől való végleges eltiltását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában