Gyorsított eljárásban

2022.10.06. 10:00

Két embercsempészt állított bíróság elé az ügyészség

A Szegedi Járási Ügyészség a tegnapi napon két ügyben, gyorsított eljárásban, minősített embercsempészés bűntette miatt állított bíróság elé két férfit, akik összesen 28 illegális határsértőt akartak Nyugat-Európába szállítani, de a rendőrök elfogták őket.

delmagyar.hu

Fotó: police.hu

Az egyik ügyben a terhelt 2022. augusztus 8. napján, az éjjeli órákban - 600 euró és későbbi szállítások esetére további juttatások ígéretének fejében - egy kisteherautóba Ásotthalom térségében a társai által a zöldhatáron átsétáltatott külföldieket vett fel, hogy őket tovább szállítsa. Elindulását röviddel követően a rendőrök ellenőrzésre megállították, és a furgon csomagterében 16, magát szír állampolgárnak valló határsértőt találtak. A Szegedi Járásbíróság a terheltet váddal egyezően bűnösnek mondta ki, és vele szemben 2 év 6 hónap börtönt szabott ki, valamint őt 5 évre kiutasította az országból.

A másik ügyben egy személyautót vezető terheltet a rendőrség 2022. augusztus 10. napján állította meg, 9 illegális határsértőt utasterében, míg további 3 főt annak csomagtartójában csempészve. A bíróság elé állított vádlottat a Szegedi Járásbíróság tárgyalásán váddal egyezően bűnösnek mondta ki és vele szemben 2 év 2 hónap börtönt szabott ki, valamint 4 év 4 hónapra kiutasította az ország területéről.

Az ügyészség mindkét ítélettel szemben súlyosításáért fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában