682-en buktak le

2022.10.07. 08:29

Nyolc megyei településen fogtak migránsokat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. október 6-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 996 határsértőt tartóztattak fel és 359 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

delmagyar.hu

Fotó: police.hu

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 31 esetben összesen 682 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Kiszombor, Mórahalom, Öttömös, Röszke, Szatymaz, Szeged, Szeged-Gyálarét és Zsombó közigazgatási területén.    

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, eritreai, guineai, indiai, iraki, jemeni, marokkói, német, pakisztáni, szír, szomáliai, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun megyében 6 esetben 56, Csongrád-Csanád megyében 15 esetben 303 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 5 embert fogtak el, közokirat hamisítás miatt 1 és embercsempészés miatt 11 ember ellen indult büntetőeljárás.

Ásotthalom külterületén az 55-ös számú főúton 2022. október 6-án 2 óra körül a Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a cseh rendőri kontingens közös járőrei ellenőrzés alá vontak egy francia tehergépkocsit és az azt vezető német állampolgárságú férfit. A jármű rakterében 24 férfi tartózkodott, akik magukat szír állampolgárságúnak vallották.

Öttömös közigazgatási területén az 5413-as számú főút 2022. október 6-án 7 óra 46 perckor a rendőrök ellenőrzés alá vontak egy osztrák honosságú tehergépkocsit, amit egy szerb állampolgárságú férfi vezetett. A jármű utasterében 31, magukat indiai állampolgárnak valló külföldi tartózkodott.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában